CCE ULSTER

2023 4-H ULSTER COUNTY FAIR SCHEDULE

Schedule Subject to Change. Check with 4-H Educators at Fair for up-to-date information.

DAILY*

10am – 10pm 4-H Teen Council Milkshake Booth Open Daily – Youth Building

10am – 9pm 4-H Snack Bar Open Daily – Youth Building

SATURDAY, July 29th

10:00 am - 2:00 pm 4-H Barns and Buildings Set-up (All Animal Exhibitors + help needed from

youth building exhibitors!)

MONDAY, July 31st

2:00 pm - 6:30 pm Club Booth Set-up

4:00 pm – 7:00 pm Accept/Judge 4-H Youth Building (Static) Exhibits 4:00 pm – 8:00 pm Accept 4-H Animal Exhibits with Ag & Markets

(arrive by 7:00 pm)

TUESDAY, August 1st

9:00 am – 2:00 pm Accept 4-H Animal Exhibits with Ag & Markets

(arrive by 1:00 pm)

11:00 am – 2:00 pm Youth Building Set-up
2:30 pm All 4-H Animals in Place
4:00 pm 4-H Dog Show – 4-H Pavilion

5:45 pm Participants leave to participate in UC Fair Parade- from Youth Building
 7:00 pm Weigh Auction Large Animal Classes (includes turkeys) – 4-H Swine Barn

WEDNESDAY, August 2nd

9:00 am 4-H Poultry Showmanship and Breed Show, followed by Poultry Educational

Events-Poultry Building

4:30 pm Elected Officials Meet and Greet and Tour- Youth Building and Barns

5:30 pm Auction Poultry Judging- Poultry Barn

THURSDAY, August 3rd

9:00 am 4-H Goat Showmanship and Breed Show, including auction classes – Goat &

Sheep Show Ring

12:00 pm 4-H Beef Cow Showmanship and Breed Show – Cattle Show Ring, following

Dairy

4:00 pm Auction Rabbit Judging- Rabbit Barn

5:30 pm 4-H Sheep Showmanship And Breed Show, including auction classes – Sheep &

Goat Ring

FRIDAY, August 4th

9:00 am 4-H Rabbit Showmanship and Breed Show— 4-H Pavilion

3:00 pm 4-H Alpaca Show- Goat and Sheep Show Ring

^{*}Tuesday opens at 4pm, Sunday closes 6pm

SATURDAY, August 5th

9:30 am-4:00 pm 4-H Bowl and Pocket Pet Show- 4-H Pavilion

(9:00 am set-up)

1:00 pm Required Meeting for all NYS Fair attendees- Youth Building

3:30pm Costume Class (all species) – Cattle Show Ring

6:00 pm 4-H Livestock Auction – 4-H Pavilion

SUNDAY, August 6th

11:00 am Auction Thank You Card Writing

1:00 pm 4-H Master Showmanship – 4-H and Cattle Show Rings

4:00 pm approx. 4-H Awards Ceremony – 4-H Pavilion, Time TBA at Master Showmanship

6:00 pm
 8:00 pm
 4-H Small Animals Released – See General Rules
 6:00 – 8:00 pm
 4-H Static Exhibits Released* – See General Rules

MONDAY, August 7th

10:00 am Youth Building Clean-Up – Participants and volunteers needed

*Static Exhibits = Exhibits in the Youth Building (Photography, Fine Arts, Crafts, Food and Nutrition, Environmental Education, STEM, Cloverbud etc)

All 4-H Exhibitors expected and encouraged Tentative or TBD, depends on volunteer availability, animal exhibit numbers ANNA Doesn't Know About this

Edited 7/5/23_FINAL